Komplett víz és lefolyó hálózat kiépítés

Átlagosan 1 fő napi vízfelhasználása 100-150 liter ami magában foglalja a fürdést, mosást, mosogatást, wc használatot stb. Az egyre növekvő komfort igényeket a víz ellátási rendszereknél is figyelembe kell venni amit  a legkorszerűbb szerelési anyagok felhasználásával érhetünk el.

Víz és lefolyóhálózat kiépítés:

Új víz és lefolyóhálózatoknál elengedhetetlen az igényfelmérés majd a gépészeti terv készítése amely az épület adottságaihoz viszonyítva  és a lakók víz fogyasztási  igényei szerint készül el. Rendszerint 2 fő munkafolyamatot különböztetünk meg. Első az alapszerelés amikor elhelyezzük a csöveket,  aljzatban és a falsík alatt majd nyomáspróbát végzünk. Második szakaszban a hidegburkolat elkészültével kerülnek elhelyezésre a szerelvények és a szaniter egységek.

Fürdőszoba felújítás

Minden új és meglévő lakástulajdonos életében eljön az idő mikor igényt tart egy stílusos fürdőszoba kivitelezésére. A mai világban számtalan megoldást kínálnak a gyártók fürdőszobák berendezésére de minden esetben fontos a meglévő (sok esetben elavult), csőhálózatok cseréje. A profi hidegburkolat elkészítése mellett fontos a szaniter egységek kényelmes elhelyezése, méretpontos víz-,lefolyó csatlakozások készítése és a szerelvények gondos elhelyezése.

Használati meleg víz készítés gázkazánnal és villanybojler beépítés

Az indirekt fűtésű forróvíztárolók, amelyek közvetlenül köthetők a már meglévő vagy új hőtermelő rendszerekre, de beépítésük nem igényel indokolatlanul nagy helyet és átalakítást, akár lakótérben is telepíthetők.

Alternatív fűtési megoldásként kerámia szárazfűtés is helyet kapott a termékben, amellyel villamosárammal történő fűtés esetén minimális a tartály belsejébe a vízkő képződés. Ennek élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így lényegesen kisebb felületi terhelésnek van kitéve.

Korszerű villanybojlerek jellemzői:

Energia takarékos

Az új típusú bojlerek rétegfűtéses elrendezésűek. A rétegfűtés lényege, hogy a tároló alsó és felső rétege tetszőlegesen, eltérő hőmérsékletre fűthető fel.

Eco funkció megjegyzi a felhasználó napi szokásait, akkor készít forró vizet, amikor szüksége van rá.

Kompakt, stílusos megjelenés

Elérhetőek szögletes vagy kerek kivitelben, elhelyezhető álló és fekvő pozícióban, több színben.

Megbízható

A bojler test erős és rendkívül ellenálló anyagból készül. A legújabb termékekben egy speciális, tokcsőben elhelyezkedő, kerámia-, száraz fűtőbetét helyezkedik el, aminek további nagy előnye a csekély vízkőképződés. Élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel

Vízhálózat felújítás, nyomáscsökkentő, vízszűrő és vízlágyító beépítés

A vezetékes vízben található, vízkeménységet okozó ásványi anyagok az idõ múlásával lerakódnak a vezetékekben, a berendezések alkatrészein, ezzel csökkentve a hatékonyságukat és az élettartamukat. További veszélyt jelent a hálózati víznyomás ingadozás.

A mai kombinált szerelvények hivatottak megoldani ezeket a feladatokat. Több gyártónál is elérhető a nyomáscsökkentővel szerelt vízszűrő egység.  A finomszűrő megakadályozza a lebegő szennyeződések rendszerbe kerülését, a nyomásszabályozó szelep megelőzi a nagy szolgáltatói nyomásból eredő károkat, valamint csökkenti a vízfogyasztást.

A lágyvízzel megelőzhetők a háztartási gépek, a kazánok és bojlerek vízkő okozta meghibásodásai, így növelve a készülékek élettartamát, és csökkentve a háztartás rezsi és a készülékek szervizelésének kiadásait.

Copyright © 2020 Komfort az otthonában.

Készítette: itmegoldas.hu